Słownik barmana, definicje drinków P
- Co to jest Prunelle Definicja wysokoprocentowy alkohol produkowany w Szwajcarii, Belgii i Francji na bazie miąższu dzikich śliwek
- Co to jest Brandy Peach Definicja otrzymuje się w wyniku fermentacji miąższu brzoskwiń. Można też wykorzystać brzoskwinie wraz z pestkami zalane alkoholem
- Co to jest Perino Definicja wysokoprocentowy alkohol pochodzący z Brazylii, produkowany na bazie destylatu na korzeniu manioku
- Co to jest Picon Definicja Produkowany z nalewów na korzeniu goryczki alpejskiej, korze drzewa chinowego, słodkiej skórce pomarańczowej z dodatkiem syropu cukrowego
- Co to jest S Pimm Definicja gorzki trunek, pochodzący z Anglii, dostępny w kilku wersjach z dodatkiem ginu, whiskey, brandy, rumu, burbonu lub wódki
- Co to jest Charentes Des Pineau Definicja mistella) produkowane we Francji w departamentach Charente i Charente-Maritime. Przeciętna zawartość alkoholu wynosi ok. 17 proc. Od 1945 r
- Co to jest Pisco Definicja Peru i Chile, ale także w innych krajach Ameryki Południowej (m.in. w Argentynie i Boliwii). Zawiera około 35–45 proc. alkoholu
- Co to jest Poncz Definicja z Indii. W oryginalnej wersji przygotowywano go z pięciu składników: herbaty, cukru, cytryny i dowolnego owocu oraz wina. Dziś najczęściej
- Co to jest Porto Definicja alkoholizowane wino pochodzące z Portugalii (region Duero). Zawartość alkoholu w czerwonym porto waha się od 19 do 22 proc., a w białym 16
- Co to jest Amour Parfait Definicja zawierający 28–35 proc. alkoholu. Produkowany w wielu krajach, np. w Holandii, we Włoszech, Francji i w USA. Barwa najczęściej od
Słownik napoje na imprezie
Co to jest w barze? Co to znaczy w tworzeniu drinków? Jak to działa w restauracji?.
Definicja Parfait Amour, Porto, Poncz, Pisco, Pineau Des Charentes, Pimm’s, Picon, Perino, Peach Brandy, Prunelle przykłady.
Przygotowanie Parfait Amour, Porto, Poncz, Pisco, Pineau Des Charentes zastosowanie.