Słownik barmana, definicje drinków K
- Co to jest Krupnik Definicja wódek, którą można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Do głównych składników krupników zalicza się wysokoprocentowy alkohol
- Co to jest Kruszon Definicja orzeźwiający napój z białego wytrawnego wina lub wina musującego, pokruszonego lodu, wody sodowej i świeżych owoców
- Co to jest Kahlua Definicja likier kawowy. Z reguły jest podstawą lub dodatkiem do koktajli. Można go również pić bez dodatków lub dodawać do deserów oraz do gorącej
- Co to jest Karmel Definicja dłużej podgrzewa się cukier, tym karmel staje się ciemniejszy i traci słodycz. Używa się go do barwienia napojów alkoholowych (np. wódek
- Co to jest Kirsch Definicja Kirschwasser, oznaczający wysokoprocentowe alkohole, powstające w wyniku destylacji miąższu wiśni. Kirsch bardzo popularny jest w
- Co to jest Koktajl Definicja dwóch alkoholi wymieszanych z sokiem, cukrem, owocami itp. To także orzeźwiający napój bezalkoholowy, najczęściej owocowy lub owocowo
- Co to jest Koronowanie Definicja polega na lekkim oprószeniu cukrem brzegu kieliszka zwilżonego wcześniej sokiem cytrynowym
Słownik napoje na imprezie
Co to jest w barze? Co to znaczy w tworzeniu drinków? Jak to działa w restauracji?.
Definicja Koronowanie, Koktajl, Kirsch, Karmel, Kahlua, Kruszon, Krupnik przykłady.
Przygotowanie Koronowanie, Koktajl, Kirsch, Karmel, Kahlua, Kruszon zastosowanie.