Słownik barmana, definicje drinków G
- Co to jest Whisky Grain Definicja whisky produkowana z wielu gatunków zbóż
- Co to jest Wine Ginger Definicja wino imbirowe o korzenno-ziołowym smaku. Wytwarzane na bazie wina gronowego, które wzbogaca się imbirem oraz ekstraktami z korzeni i ziół
- Co to jest Galliano Definicja 35-procentowy, o smaku korzenno-ziołowym, pochodzący z Włoch jeden z najpopularniejszych na świecie likierów
- Co to jest Genever Definicja holenderska, przypominająca jałowcówkę. Wytwarzana z nierektyfikowanego spirytusu zbożowego i jagód jałowca. Najczęściej trunek rozlewany
- Co to jest Glögg Definicja dodatkiem korzeni. Dostępne w sprzedaży jako gotowa mikstura wina gronowego lub owocowego wzmocnionego mocnymi alkoholami, aromatyzowanego
- Co to jest Glühwein Definicja wina. Powstaje ze zmieszania białych lub czerwonych win gronowych (bądź owocowych) z imbirem, cynamonem, goździkami, sokiem cytrynowym
- Co to jest Glayva Definicja likier pochodzący ze Szkocji, produkowany na bazie whisky z ziołami i miodem
- Co to jest Gourmet Definicja termin oznaczający smakosza; degustator win
- Co to jest Marnier Grand Definicja francuski likier pomarańczowy wytwarzany na bazie koniaku. Zawartość alkoholu zależy od typu i sposobu wytwarzania
- Co to jest Grog Definicja lub araku, z dodatkiem wrzątku, miodu bądź cukru. Według klasycznego przepisu na szklankę grogu trzeba przygotować: ćwierć szklanki rumu
- Co to jest Grappa Definicja wysokoprocentowego produkowanego we Włoszech. Jest to bezbarwna lub lekko bursztynowa wódka, o ostrym smaku, przypominająca koniak. Grappę
Słownik napoje na imprezie
Co to jest w barze? Co to znaczy w tworzeniu drinków? Jak to działa w restauracji?.
Definicja Grappa, Grog, Grand Marnier, Gourmet, Glayva, Glühwein, Glögg, Genever, Galliano, Ginger Wine, Grain Whisky przykłady.
Przygotowanie Grappa, Grog, Grand Marnier, Gourmet, Glayva, Glühwein zastosowanie.