Słownik barmana, definicje drinków F
- Co to jest Gascogne De Floc Definicja likierowe o mocy ok. 17-procentowego alkoholu. Produkuje się go z winogron uprawianych w regionie Armagnac w Gaskonii
- Co to jest Flovoured Definicja oznaczenie umieszczane na etykietach alkoholi produkowanych w Wielkiej Brytanii, które oznacza „zapach”, „aromat” (flavour
- Co to jest Frangelico Definicja laskowych. Aromatyzowany jest nalewami na ziarnach kakao i kawy, wanilii i kwiatach pomarańczy. Legenda głosi, że po raz pierwszy w XVIII w
- Co to jest Frozen Definicja wykorzystaniem alkoholu, owoców i soków owocowych oraz syropów. Przygotowywane w blenderze elektrycznym, podawane zawsze z dużą ilością
- Co to jest Alkoholowa Fermentacja Definicja ten polega na utlenianiu węglowodanów przez specjalne szczepy drożdży, w wyniku czego powstaje alkohol etylowy wykorzystywany do celów
- Co to jest Fernet Definicja około 40 proc. alkoholu i korzenno-ziołowym smaku. Podaje się go jako aperitif. Do jego produkcji używa się kilkudziesięciu ziół, takich
- Co to jest Bordeaux Fine Definicja produkowany w regionie Bordeaux winiak gronowy o bursztynowej barwie. Produkowany jest na bazie białego wina
- Co to jest Bourgogne Fine Definicja wysokoprocentowy alkohol, który powstaje na skutek destylacji osadu oraz wytłoczyn win pochodzących z Burgundii
- Co to jest Fino Definicja „szlachetny, elegancki”. Jest to typ szlachetnego, alkoholizowanego wina pochodzącego z Andaluzji. Zamin trafi do sprzedaży,leżakuje przy
- Co to jest Fizz Definicja łączy to, że zawierają alkohol, sok cytrynowy i cukier. Przygotowuje się je w shakerze, a następnie przelewa się do małych szklanek typu
- Co to jest Flap Definicja termin używany na określenie koktajlu, który składa się z brandy i wody sodowej
- Co to jest Floater Definicja szklanki typu old fashioned wlewa się wodę mineralną. Dolewa się do niej alkohol po spodniej stronie łyżki, tak, aby pozostał on na
- Co to jest Marne De Fine Definicja Francji (z Szampanii), który otrzymuje się w wyniku destylacji wytłoczyn oraz wina z ostatniego tłoczenia
- Co to jest Flip Definicja podawane na ciepło, które przygotowywane są z ubitych jajek z dodatkiem piwa, gałki muszkatołowej, wysokoprocentowego alkoholu oraz imbiru
Słownik napoje na imprezie
Co to jest w barze? Co to znaczy w tworzeniu drinków? Jak to działa w restauracji?.
Definicja Flip, Fine De Marne, Floater, Flap, Fizz, Fino, Fine Bourgogne, Fine Bordeaux, Fernet, Fermentacja Alkoholowa, Frozen, Frangelico, Flovoured, Floc De Gascogne przykłady.
Przygotowanie Flip, Fine De Marne, Floater, Flap, Fizz, Fino, Fine zastosowanie.