Koronowanie, Koktajl, Kirsch

Słownik barmana, definicje drinków K

  • Co to jest Krupnik Definicja wódek, którą można podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Do głównych składników krupników zalicza się wysokoprocentowy alkohol
  • Co to jest Kruszon Definicja orzeźwiający napój z białego wytrawnego wina lub wina musującego, pokruszonego lodu, wody sodowej i świeżych owoców
  • Co to jest Kahlua Definicja likier kawowy. Z reguły jest podstawą lub dodatkiem do koktajli. Można go również pić bez dodatków lub dodawać do deserów oraz do gorącej
  • Co to jest Karmel Definicja dłużej podgrzewa się cukier, tym karmel staje się ciemniejszy i traci słodycz. Używa się go do barwienia napojów alkoholowych (np. wódek
  • Co to jest Kirsch Definicja Kirschwasser, oznaczający wysokoprocentowe alkohole, powstające w wyniku destylacji miąższu wiśni. Kirsch bardzo popularny jest w
  • Co to jest Koktajl Definicja dwóch alkoholi wymieszanych z sokiem, cukrem, owocami itp. To także orzeźwiający napój bezalkoholowy, najczęściej owocowy lub owocowo
  • Co to jest Koronowanie Definicja polega na lekkim oprószeniu cukrem brzegu kieliszka zwilżonego wcześniej sokiem cytrynowym

Słownik alkoholowy

Co to jest w barze? Co to znaczy w tworzeniu drinków? Jak to działa w restauracji?.

Definicja Koronowanie, Koktajl, Kirsch, Karmel, Kahlua, Kruszon, Krupnik przykłady.

Przygotowanie Koronowanie, Koktajl, Kirsch, Karmel, Kahlua, Kruszon zastosowanie.